top of page

TMCK arrangement med Bikefitter Mads Dellgren, en rigtig cykelnørd på den fede måde!

Onsdag den 29. August inviterede TMCK til foredrag med Bikefitter Mads Dellgren, en super engageret fyr, som havde en masse spændende viden til ryttere og MTB’ere i deres jagt på mere speed og færre skader.

Små 60 personer mødte op til dette arrangement. Der var ryttere fra de lokale klubber såsom, Team Taasinge, Svendborg MTB, Sydfyns MTB, Svendborg CC og selvfølgelig en flok entuiastiske gutter fra TMCK. Selskabet var en god blanding af rutinerede ryttere og ”nye i sporten” – og spørgelysten var god til de punkter, som Mads havde valgt at fordraget skulle fokusere på.

Mads fokuserede først og fremmest på, at alle havde forskellige kørestillinger, og at det er meget individuelt fra rytter til rytter, hvordan man kører på sin racer eller MTB. Og at ingen kørestilling er mere rigtig end en anden – det er den enkelte rytters stil og behov. Men at der er punkter på cyklen som kan forandre enhver rytters position og derved give mere speed og forhåbentlig færre skader.

En af disse punkter var blandt andet sadlen - en yderst vigtig del af cyklen. Mads forklarede at sadlens position, form, hældning og bredde har stor indflydelse på hvordan ens kropsposition er på cyklen og derved også hvordan kraften bliver overført til pedalerne.

Pedalerne er en af de andre vigtige punkter at fokusere på. Særligt hvor stor fleksibilitet der er i dem, samt hvordan klamperne på skoene er placeret. Alt dette igen for at forbedre speeden og mindske skader.

Foredraget tog cirka 2 timer og Mads krydrede dem med sjove anekdoter fra sine mange bikefits med forskellige kendte og ukendte ryttere. Samt inddrog hans biomekaniske viden fra uddannelsen som fysioterapeut. Super veltilrettelagt foredrag, hvor der var plads til spørgsmål undervejs og jeg tror at alle gik hjem med noget at arbejde videre med. Slutvis havde Mads lavet et bikefit tilbud til de fremmødte, som man kan benytte sig af året ud.

VI i TMCK er rigtig glade for at så mange valgte at møde op, det giver blod på tanden til at finde på noget liggende.

Hvis du/ I vil vide mere så gå ind på www.dellgrenfys.dk eller på www.kadence.dk

Vi ses derude!

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page